28 april 2023

Verschillende soorten stickers

Stickers zijn een leuke manier om je interieur mee te versieren. Vinylstickers, textielmuurstickers, glasfoliestickers en statische stickers hebben allemaal hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Dus het is belangrijk om te weten welke bij jouw stijl en behoeften past. Of je nu je fotolijstje wilt pimpen, je slaapkamer een make-over wilt geven of je ramen wilt opfleuren, er is een sticker die bij jouw wensen past.

Vinylstickers

Deze stickers zijn gemaakt van een stevig vinylmateriaal dat bestand is tegen slijtage en weersinvloeden. Je kunt ze vrijwel overal op plakken - laptops, auto's, muren, waterflessen – zolang de ondergrond maar glad is en niet te kalkachtig is van structuur.
De vinylstickers zijn gegoten uit één kleur, dus ze hebben aan de voor- en achterzijde dezelfde kleur. In de webshop vind je veertig verschillende kleuren vinylstickers waar je uit kunt kiezen.
De vormen en teksten worden uit het vinyl gesneden met een snijplotter en het restant materiaal wordt verwijderd.

Er staan ook full color vinylstickers in de webshop. Deze bestaan uit wit vinyl, waarbij één kant is bedrukt met inkt. Dit vaak in combinatie met het uitsnijden met een snijplotter. Een voorbeeld hiervan zijn de full color geboortestickers. Deze stickers worden aan de voorzijde bedrukt en kunnen daarom niet in spiegelbeeld geleverd worden.
Over de sticker wordt een papieren laag geplakt waarmee je de sticker in één keer kan bevestigen, superhandig!

Textielmuurstickers

Deze stickers zijn gemaakt van stofachtig materiaal met aan de achterzijde een lijmlaagje. De stickers hebben een zachte, matte uitstraling en zijn daarom heel geschikt voor full color muurstickers. De stickers worden aan de voorzijde bedrukt met inkt en eventueel daarna in vorm uitgesneden.
Ze zijn heel gemakkelijk aan te brengen, je haalt ze los van het papieren achtervel en plakt ze direct op. Ze zijn ook gemakkelijk te verwijderen en opnieuw te gebruiken zonder de verf of het behang te beschadigen. Met textielmuurstickers kun je keer op keer van ontwerp veranderen en je kamer een nieuwe look geven.

Glasfoliestickers

Glasfoliestickers zijn ideaal voor het toevoegen van privacy aan je ramen, zonder dat het daglicht wordt ontnomen. Ze hebben een mooi gezandstraald effect, een beetje zoals melkglas. De folie leent zich perfect om unieke ontwerpen mee te maken. Zo kunnen er afbeeldingen, namen en huisnummers uit de folie gesneden worden. Deze stickers worden dan ook het meest toegepast bij ramen bij de voordeur.
Het aanbrengen van de folie kan soms als wat lastig ervaren worden. De folie moet ‘nat’ aangebracht worden en je moet voorzichtig te werk gaan. Bekijk daarom altijd eerst het instructiefilmpje voordat je aan de slag gaat.

Statische stickers

Statische stickers zijn een goede keuze als je op zoek bent naar tijdelijke decoratie zonder kleverige resten. In tegenstelling tot andere stickers hechten statische stickers zich met elektrostatische lading aan het oppervlak, er is dus geen lijmlaagje. Hierdoor plakken ze goed op ramen en spiegels, maar niet op hout of muren. Ze kunnen eenvoudig worden verwijderd en opnieuw worden aangebracht, waardoor ze ideaal zijn voor seizoensgebonden versieringen.

In de webshop vind je onbedrukte en bedrukte ontwerpen. De stickers zijn altijd aan één kant bedrukt. De printer bevat geen witte inkt en om de kleuren mooi uit te laten komen wordt er voor de achtergrond wit statisch vinyl gebruikt. Dit houdt in dat de achterkant van de sticker wit blijft. Het is zonder witte inkt niet mooi om af te drukken op transparante statische folie.

Dus, welk type sticker past bij jouw wensen? Of je nu de duurzaamheid van vinylstickers, de herbruikbaarheid van textielmuurstickers, de stijlvolle privacy van glasfoliestickers of de flexibiliteit van statische stickers zoekt, er is een sticker die perfect bij jou past.

Liefs, Ilse

© 2012 - 2024 Ilse Stickerdesign | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel