Plakinstructies glasfoliestickers/raamstickers
Graag eerst de volledige plakinstructies doorlezen.
Bij iedere bestelling van glasfoliestickers ontvang je een gratis teststicker. Dan kun je eerst even oefenen. Handig voor als je nog nooit eerder glasfoliestickers hebt geplakt.
Wacht niet te lang met het opplakken van de sticker, we adviseren deze binnen 1 à 2 weken op te plakken. Laat de sticker ook niet te lang opgerold in de doos, leg hem eventueel tijdelijk plat neer.

Bekijk ook even onderstaand filmpje

Glasfoliestickers worden nat geplakt.
Op deze manier komen er geen luchtbelletjes onder de sticker, en krijg je een mooi strak resultaat. 

Benodigdheden:
* Plantenspuit met water en een klein beetje afwasmiddel
* een ramentrekker
* een rakel of stevig pasje

Stap1: Zorg altijd dat de ondergrond vlak is en goed schoon gemaakt en vetvrij is, met bijvoorbeeld spiritus of ruitenreiniger. Tevens mag de ondergrond geen siliconen bevatten.

 

 

Stap 2: Strijk met een stevig pasje over de papieren aanbrengfolie, zodat de sticker zich goed hecht aan het aanbrengfolie. Leg de sticker op z’n kop en verwijder de geruite achterkant.

Let hierbij goed op dat de sticker niet aan de geruite achterkant blijft plakken, dit zorgt voor lelijke witte strepen of scheuren in de sticker. Wanneer de sticker blijft plakken, kun je het beste de achterkant even terug aandrukken en het voorzichtig opnieuw proberen.

Stap 3: Spuit het raam goed nat met het water met daarin een beetje afwasmiddel, zo kan de sticker nog schuiven.

Stap 4: Breng de sticker voorzichtig op de juiste positie aan. Door het waterfilmpje kan hij nog een beetje schuiven.


 

 

Stap 5: Hou de sticker goed op zijn plaats en haal de ramentrekker voorzichtig over de sticker, hiermee wordt
het waterfilmpje onder de sticker zoveel mogelijk
verwijderd.

 

Stap 6: Spuit de sticker nu ook nat en wrijf na met het pasje, zodat de sticker glad op het oppervlak ligt. 

 

 

Stap 7: Laat de sticker zo minimaal een dagdeel drogen. Kijk dan voorzichtig of de sticker al loslaat van het aanbrengpapier. Zo niet, nogmaals een beetje natspuiten en laten drogen.


Stap 8: Verwijder het aanbrengpapier van de sticker. Let hierbij goed op dat de sticker niet aan het papier blijft plakken, anders scheurt de sticker inVerwijder het papier voorzichtig en rustig. Wanneer de sticker nog een beetje blijft plakken, kun je het beste het papier even terug aanduwen en het opnieuw proberen. Een anderen mogelijkheid is om de sticker te begeleiden bij het loslaten met b.v. een schilmesje. (kijk uit voor beschadigen van de sticker).
Probeer de sticker niet aan te raken, want het is nog niet helemaal droog en dan verschuift het. Laat de sticker nog een uurtje drogen.

 

 


Stap 9: Kijk of de sticker al goed vastzit. Zo niet, dan nog even laten drogen. Na een tijdje heeft de sticker zich gehecht aan de ondergrond. Mocht je nog wat luchtbelletjes zien, probeer ze dan weg te vegen/drukken.

Meestal zijn de belletjes na een paar dagen vanzelf verdwenen. Zo niet, prik een heel klein gaatje met een naald in het luchtbelletje en wrijf het glad.

 Verwijderen van glasfolie
Het verwijderen van glasfolie gaat gemakkelijker wanneer je deze een beetje opwarmt. Gebruik hiervoor bv een föhn of warm water. Wanneer er nog wat lijmresten achterblijven op het raam, kun je hier het beste stickerverwijderaar voor gebruiken. Dit is te koop bij elke bouwmarkt. Kijk hiermee wel uit voor de verf op het kozijn.

 

Terug naar Glasfoliestickers

© 2012 - 2022 Ilse Stickerdesign | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel