Maken jullie ook ontwerpen op verzoek?

Nee, we maken geen ontwerpen op verzoek.
Wel kun je bij je bestelling een verzoek doorgeven (bij 'opmerkingen'), bv. aanpassen van het formaat of lettertype. Ook kunnen tekstjes in het ontwerp meestal aangepast worden. 
Verder zijn er een aantal standaard ontwerpen in de webshop waarbij je je eigen tekst kunt doorgeven.

Ik blijf luchtbelletjes onder de statische stickers zien. Hoe kan dat?

Het kan zijn dat er luchtbelletjes vanaf de buitenzijde zichtbaar blijven, ook als u de meegeleverde plakinstructies hebt gevolgd. Dit is een eigenschap van de statische stickers, er is echter geen lijmlaag die de stickers helemaal glad op het raam kan hechten. Vooral bij wit en geel (de lichte kleuren) valt dit op.

Op welke ondergrond kan ik een sticker plakken?

De sticker kan op bijna iedere gladde ondergrond geplakt worden. Denk hierbij aan (plexi)glas, geverfd hout, gestucte, gladde muren, glad behang, metaal. Maar ook bijvoorbeeld op tegels in de badkamer of de douchecabine. De stickers kunnen in principe ook op canvas geplakt worden, echter niet iedere canvassoort is hier voor geschikt. Wij raden altijd aan om het canvas eerst af te lakken. De structuur wordt hierdoor gladder, waardoor de hechting beter is. Gebruik hiervoor geen kalkachtige verf of kalkachtige muurverf.
Stickers plakken niet op een ondergrond die 'kalkachtig' aanvoelt, van stof is of met een structuur. De stickers plakken ook niet op afneembare muurverf, in deze verf zitten siliconen verwerkt.
De belangrijkste voorwaarde voor het aanbrengen van muurstickers is dat de ondergrond glad, schoon (vrij van stof, vet, silicone en latex) en droog is. Muren waar vocht in zit zijn niet geschikt om te beplakken. Pas geverfde muren moeten goed gedroogd zijn zodat het vocht uit de muur is en de muur uitgehard is. Ook op een muur met slechte kwaliteit muurverf, met vuilafstotende muurverf of kalkverf zal de sticker niet goed hechten.

Bij twijfel raden we je aan eerst een teststicker te bestellen: klik hier

Kan de sticker ook op spachtelputz, structuurbehang of grofkorrelig gestuukte muren geplakt worden?
Nee, deze ondergrond leent zich slecht voor het plakken van stickers. Mocht je twijfelen, kun je altijd een teststicker aanvragen om het eerst uit te proberen. Deze sticker kost €2,- incl. verzendkosten.

De sticker blijft aan het aanbrengpapier plakken. Plakt deze niet teveel?
Het aanbrengpapier of transferpapier wat over de sticker geplakt zit, is speciaal gemaakt voor het aanbrengen van de stickers. Wanneer de stickers er niet vanaf komen, ligt dat niet aan de kleefkracht van het papier of de sticker, maar aan de ondergrond waarop geplakt wordt. Deze is niet goed geschikt om te beplakken. Dit kan diverse redenen hebben, zie vraag hierboven. De sticker hecht zich niet aan de ondergrond, waardoor het niet mogelijk is het transferpapier los te krijgen. 

HR++ of tripple HR beglazing en glasfoliestickers
Als je HR++ of tripple HR beglazing in je woning hebt, is het beter om de glasfolie aan de buitenzijde van het raam te plakken. Als de folie aan de buitenkant van het raam geplakt wordt heb je geen kans op breuken o.i.d.

Folie die aan binnenkant geplakt wordt heeft meer kans op breuken vooral als deze ramen pal in de zon staan, dit omdat de warmte tussen het glas blijft zitten.
Maar de kans dat het breuken op levert is erg nihil met onze glasfolie.  

HR++ of tripple HR beglazing en afwijking kleur vinylstickers aan de binnenzijde van het raam
Wanneer je een vinylsticker 'gespiegeld' besteld (bv bij een geboortesticker) en aan de binnenzijde van het raam plakt, kan het zijn dat de kleur die je vanaf buiten ziet iets afwijkt van de werkelijke kleur. De sticker kan iets donkerder/grijzer overkomen. Dit komt omdat bij dit type beglazing een coating in het raam is verwerkt. Je kunt dit checken of jouw raam dit ook heeft door een vlammetje ervoor te houden. Als het spiegelbeeld blauwer is dan de kleur van het echte vlammetje, dan heb jij ook zo'n coating tussen het glas.
Je kunt overigens de sticker prima binnen plakken in dit geval, alleen de kleur kan iets afwijken (bij lichte kleuren) maar is verder goed zichtbaar. Een mogelijkheid is ook om te kiezen om de sticker aan de buitenkant op te plakken. Vinylstickers zijn goed bestand tegen weersinvloeden.

Ik wil stickers op mijn servies plakken, is dat mogelijk?
Ja, zolang de ondergrond maar van glad materiaal is, zoals glas en steen. Houd er wel rekening mee dat de lijm van de stickers niet tegen warmte kan. Het servies kan niet meer in de vaatwasser. Je moet het met de hand voorzichtig afwassen en niet te hard vegen, anders kan de sticker beschadigen.

Is de sticker ook geschikt voor buitengebruik?
Ja, de vinylstickers en glasfoliestickers worden vervaardigd van hoogwaardig vinyl en zijn geschikt voor buitengebruik. Ze zijn waterbestendig. De stickers kunnen ongeveer 3-5 jaar buiten geplakt worden, daarna kan de kwaliteit gaan afnemen.
Textielmuurstickers en statische herbruikbare stickers zijn niet geschikt voor buitengebruik.

Op de sticker komen onze eigen namen. Waar moet ik ze doorgeven?
U kunt de namen en andere opmerkingen doorgeven in het vak 'opmerkingen' in stap 2 van het bestelproces. Wij kunnen ze dan bij de order lezen.

Hoe moet ik de sticker bevestigen/aanbrengen?
Klik hier voor een duidelijk omschrijving van het bevestigen van de stickers. Deze beschrijving wordt altijd standaard meegestuurd met de bestelling.

Hebben de stickers een achtergrond?
Nee, onze stickers hebben geen achtergrond, de achtergrondkleur is de kleur van de ondergrond waarop je deze plakt, na het plakken blijft alleen de tekst en/of het figuur achter op uw ondergrond.

Ik wil een sticker in spiegelbeeld bestellen, maar kan dit niet kiezen bij het artikel.
Alle stickers kunnen ook in spiegelbeeld besteld worden. Ook dit kun je doorgeven bij de bestelling in het vak Opmerkingen.

Ik heb een leuke sticker gezien, maar wil graag een ander lettertype.

Dat kan. Als je de naam van het lettertype weet of je hebt een plaatje van het lettertype, kun je ons dat mailen en maken we voor jou een aangepast ontwerp.

Nog geen antwoord op je vraag?
Mail gerust je vraag naar info@ilse-stickerdesign.nl of via het contactformulier.

© 2012 - 2024 Ilse Stickerdesign | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel